Papatya Çayının Faydaları

Papatya Çayının Faydaları
Kır papatyası, kurutulup saklanırsa, bitki çayı olarak da kullanılır. Papatya özellikle idarar yolu enfeksiyonları ve böbreek hastalıklarına iyi gelirken, papatya çayı daha fazla fayda sağlamak amacıyla, kullanılabilir. Papatya çayının faydalarına bir bakalım.

Papatya Çayının Faydaları:

Papatya Çayı
* Papatya çayının, Spazm çözücü, gaz gidericidir.
* İltihaplanmaları iyileştirici özelliği vardır.
* Mide hastalıklarına, özellikle ülsere karşı koruyucu etkisi vardır.
* Adetsancılarını gidermekte kullanılır.
* Bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler.
* Romatizma ağrılarını hafifletir.
* Gargara suyu halinde kullanıldığında ağız ve boğaz yaralarını giderir.
* Papatya suyu ile sabah akşam göz banyosu yapıldığında, çapaklar engellenir.
* Saça sürülüp güneşe çıkıldığında saçın rengini açar.

Papatya Çayının Yapılışı: 1 tatlı kaşığı dolusu çiçek, kaynar su dolu orta boy bir demliğe konur, demlenmeye bırakılır (kaynatılmaz) ve 8-10 dakika demlendikten sonra süzülüp içilir.
Previous
Next Post »

2 yorum

Write yorum
Adsız
AUTHOR
Mart 25, 2012 8:39 ÖS delete

muhteşem

Reply
avatar
Adsız
AUTHOR
Nisan 04, 2012 9:31 ÖS delete

Teşekkürler...

Reply
avatar

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız. EmoticonEmoticon